gdyby przyszedl Ci pomysl zeby wracac, to krotka przypowiesc z wczoraj.... kolega poszedl sie zarejestrowac do okulisty... opryskliwa pani w okienku... termin wizyty - styczen 2016... bo w tym roku wszystkie wizyty na fundusz juz zrealizowane... ale jak chce odplatnie, to moze juz jutro.
Witamy w Polsce :-)
to za co placic ze podatki, zusy itp ? Niech oddaja kase zlodzieje, sprywatyzuja sluzbe zdrowia i bede se sam chodził i placił za badania, a nie mnie okradają 40% z pensji co miesiac....
Wypowiadamy umowe zusowi, na emeryture tez sobie odloze jak mi dadzą całosc mojej kasy złodzieje....
Witam potrzebuje fachowej podpowiedzi. Kupiłem Octavie 1.9 TDI 90 km, 2000 rok. Nie działał przy kupnie klima więc udałem się do naprawy, Pan mechanik stwierdził że trzeba wymienić chłodnicę ponieważ jest uszkodzona. Wymieniłem ją lecz problem się nie naprawił. Następna diagnoza to sprzęgło w sprężarce klimatyzacji. Pan stwierdził że wymieni tylko sprzęgło i będzie ok koszt naprawy przyzwoity, niestety po oddaniu okazało się że jest uszkodzona sprężarka i trzeba ją wymienić. Na allegro widziałem że sprężarki regenerowane są w cenie od 200- do 500 zł. Mechanik powiedział mi że w Octavi I występuje kilka rodzajów sprężarek i mam tą najdroższą. Pytanie czy rzeczywiście jest kilka rodzajów sprężarek bo wydaje mi się że nie. Następne moje pytanie czy każda sprężarka ma ( słowa mechanika: czujnik zaworu który też trzeba wymienić tak mi powiedział). Proszę o odpowiedź ponieważ cena którą mi podał jest dość duża i nie wiem czy jest nabijany w butelkę. Pozdrawiam
Komentarz